Afgelopen tijd gaat het met de gezondheid weer niet zo goed hier, de volgende operatie zit er aan te komen. Ik werk wel gewoon en geef ook nog atletiektraining, maar ook dit valt af en toe niet mee. Helaas kan ik weinig sporten, maar probeer het wel af en toe. Hoop dat er snel verbetering in komt als ik geopereerd ben. Tot dan, gaan we lekker zo door. Gelukkig heb ik nog een superleuke hobby, werken met klei. Ik ben hier nu ruim 1,5 jaar mee bezig. Ik ben begonnen met draaien bij Potterbakkerij van Judith Schut in Zwaagdijk-Oost, hier ga ik elke maandagmiddag nog gezellig naar toe. Naast het draaien ben ik begonnen met boetseren en werken met mallen. En heb ik aantal workshops gedaan met raku en saggar stoken bij Daniëlle van Assema-Vet in de Wormer. Dit is ook zo leuk om te doen.

De foto hierboven met de lamp is gemaakt met verschillende stook/glazuur technieken. De bovenste is raku net als de onderste. De tweede en de vierde zijn saggar gestookt. En de middelste is krokodillenglazuur en raku gestookt. Wat een super resultaat, hij staat nu te pronken in de huiskamer. Ook heb ik een mooie wolschaal gemaakt, raku gestookt. Een wolschaal kan je gebruiken bij het haken en breien, je legt je bol wol er in en je draad door de lus, dan rolt je bol niet weg.

Jaren geleden heb ik hobby gehad, lampen maken van gips, metaal, karton enz…Helaas heeft geen van deze lampen al mijn verhuizingen overleefd. Maar ik ga dit weer oppakken, nu met klei. Ik heb hier zo een zin in. Hierboven een lamp van klei, een lap klei half laten drogen en dan in de vorm gebogen, dan helemaal laten drogen met sponsje ondersteund. De glazuur is van stroke and coat van Mayco. Is erg mooi geworden, de kleuren zo fel. Het lampje wat er inzit is een koelkastlampje, maar fel genoeg om er mooi licht uit te krijgen.